Het lekkere weer is in aantocht! Met deze 4 snelle stylingstips kun je je kleine balkon gezellig maken en omtoveren tot fijn toevluchtsoord; lange zwoele zomeravondjes gegarandeerd!

1.  Zorg voor een goede basis

Een klein balkon gezellig maken begint bij een goede basis. Dit doe je door eerst alle overbodige spullen op te ruimen en daarna je balkon grondig schoon te maken. Daarna is het tijd om te kijken naar de inrichting. Bedek lelijke spijlen met een modern balkondoek en bedenk ondertussen waar je je balkon het vaakst voor gaat gebruiken. Wil je er ’s morgens kunnen ontbijten en ’s avonds kunnen borrelen of wil je vooral  lekker in de zon kunnen liggen? Stem dan hier je inrichting op af en kies slechts een aantal spullen of ga voor praktische meubels die makkelijk zijn op te bergen in te klappen.

 

Bekijk hier de balkondoeken van Tuin-online.nl

2. Goede verlichting is een must

Goede verlichting is ook buiten van groot belang wanneer je jouw kleine balkon gezellig gaat maken. Het zorgt er niet alleen voor dat je langer op je balkon kunt blijven zitten, maar je creëert zo ook enorm veel sfeer. Vooral met een paar moderne wandlampen of tafellampen krijgt je kleine balkon ’s avonds ineens een heel andere uitstraling. Heb je geen buitenstopcontacten? Zet dan een paar chique buitenkaarsen of stijlvolle gaslantaarns neer voor een intieme, gezellige sfeer.

3. Maak niet alleen je kleine balkon gezellig, maar vergroot ‘m ook optisch

Een klein balkon groter doen lijken, is eenvoudig met de volgende tips: camoufleer de grenzen van je balkon met groen, werk volgens met slechts één enkel kleurenpalet en plaats grote planten aan de buitenkant van het balkon. Om rust en eenheid te creëren kun je het beste plantenbakken kiezen in dezelfde stijl.

4. Kleed het af met stijlvolle decoratie

Wanneer je jouw kleine balkon gezellig gaat maken, zijn goede accessoires een must. Verbind binnen met buiten en neem plaids uit de woonkamer mee naar je balkon, leg een buitenvloerkleed neer en stoere windlichten en vul mooie polyester plantenbakken of houten plantenbakken met sierlijke bloemen of planten. Houd je van een bohemian stijl? Dan is de LivePicture Go een sfeervolle aanvulling. Die is niet alleen hip, maar je bespaart er ook nog ruimte mee doordat je ‘m ophangt.