Wat is het verschil tussen de diverse houtsoorten van de plantenbakken?

Wat is het verschil tussen de verschillende houtsoorten van de houten plantenbakken

Op Houtenplantenbak.nl vind je plantenbakken in diverse houtsoorten. Zo verkopen wij plantenbakken van oud (gebruikt) steigerhout, nieuw geïmpregneerd steigerhout, hardhouten plantenbakken van Bankirai hout en hardhouten plantenbakken van Acacia hout. Op deze pagina leggen wij je verder uit wat het verschil is tussen deze houtsoorten en de plantenbakken. Zo kun je een goede keuze maken.

Steigerhouten plantenbakken

Steigerhout is erg populair en je ziet het veel terug in de voor- en achtertuin. Zo worden steeds vaker tuinmeubels, tafels en stoelen van dit materiaal gemaakt. Steigerhout is makkelijk om mee te werken en relatief goedkoop, daarom gaan veel mensen er ook zelf mee aan de slag. Steigerhout straalt karakter uit en kan goed tegen een stootje.

Wil je liever het werk uit handen geven en direct genieten van een steigerhouten plantenbak welke is gemaakt door een vakman? Bij Houtenplantenbak.nl kun je kiezen uit twee verschillende soorten steigerhouten plantenbakken: steigerhouten plantenbakken van oud steigerhout en geïmpregneerde zwarte steigerhouten plantenbakken.

Steigerhouten plantenbakken van oud steigerhout

Het hout van de oud steigerhouten plantenbakken krijgt bij ons een tweede leven. Dit hout is gebruikt in de bouw en wordt nu door ons gebruikt om er mooie en stoere plantenbakken van te maken. De oud steigerhouten plantenbakken zijn te verkrijgen vanaf 60x60x60 cm voor €159. Bij deze plantenbakken is het mogelijk om te kiezen voor maatwerk. Hierbij kun je de hoogte, lengte en breedte aan laten passen. Tevens is het mogelijk om wielen onder de bloembak te laten monteren en om de bodem te laten verwijderen.

Shop hier onze steigerhouten plantenbakken van oud steigerhout

Zwart geïmpregneerde steigerhouten plantenbakken

De zwart geïmpregneerde steigerhouten plantenbakken worden gemaakt van nieuw steigerhout. Verder zijn ze qua vorm en maten hetzelfde als de oud steigerhouten plantenbakken. Ook bij deze steigerhouten plantenbakken is het mogelijk om te kiezen voor de maatwerk opties.

Shop hier onze geïmpregneerde zwarte steigerhouten plantenbakken

Hardhouten plantenbakken van Bankirai hout

Heb je een houten vlonder in de tuin? Dan is de kans groot dat deze is gemaakt van Bankirai hout. Bankirai hout is een tropische houtsoort en groeit hoofdzakelijk in Zuidoost-Azië. Het is afkomstig van de Shorea leavis boom. Het is niet alleen populair dankzij zijn mooie kleuren, maar ook omdat het een kwalitatief goede houtsoort is. De houtsoort staat ook bekend om zijn duurzaamheid.

  • Ook bekend onder de namen: Bangkirai, Balau, Selengan batu
  • Duurzaamheidsklasse: 1-2
  • Het is een populaire hardhoutsoort, je ziet het veel terug in tuinen
  • Op Houtenplantenbakken.nl vind je een ruim aanbod van Bankirai hardhouten plantenbakken

Eigenschappen van Bankirai hout

Bankirai hout is zwaar en heeft een dichte massa. Het hout heeft een gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden. Daarnaast is Bankirai hout goed bestand tegen schimmels en de aantastingen van insecten. Hierdoor is Bankirai hout zeer geschikt voor buitengebruik, zoals hardhouten bloembakken. Na verloop van tijd, wanneer je Bankirai hout onbehandeld laat, zal het een grijzige kleur krijgen. Dit komt door de invloeden van de natuur, zoals zon, regen en de lucht.

Bankirai hout staat ook wel bekend om zijn lange levensduur. De houtsoort heeft een goede buigsterkte, is duurzaam en splijtvast.

Shop hier onze hardhouten plantenbakken van Bankirai hout

Hardhouten plantenbakken van Acacia hout

Wil je graag een speelse plantenbak met een fijne nerf, vlamtekening en wisselende kleuren? Dan is een plantenbak van de hardhoutsoort Acacia wat voor jou. Deze duurzame houtsoort wordt al jaren gebruikt om meubels van te maken. Om je tuin compleet te maken, kun je bij Houtenplantenbak.nl ook plantenbakken kopen van deze bijzondere houtsoort.

  • Ook bekend onder de naam: Robinia pseudoacacia,
  • Duurzaamheidsklasse: 1
  • Op houtenplantenbak.nl vind je een ruim aanbod Acacia hardhouten plantenbakken

Eigenschappen van Acacia hout

Acacia hout is een duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 1!). Hiermee is het vergelijkbaar met tropisch hardhout. Daarnaast is Acacia hout nog harder dan eikenhout en is het niet gevoelig voor rotten. Acacia hout is daarnaast slijtvast.

In de eerste instantie lijkt het alsof Acacia hout duurder is dan andere houtsoorten, zoals geïmpregneerd kastanje hout. Maar ook hierbij geldt ‘Goedkoop is duurkoop’. Acacia hardhouten plantenbakken kunnen tot wel 3 keer langer mee gaan! Zo heb je vele jaren plezier van je hardhouten Acacia bloembak.

Shop hier onze hardhouten plantenbakken van Acacia hout