Houten plantenbakken keuzewijzer: ontdek welke plantenbak geschikt voor jou is

Op Houtenplantenbak.nl vind je diverse houten plantenbakken van verschillende houtsoorten. Om het zoeken naar de perfecte houten plantenbak wat makkelijker te maken, hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van iedere plantenbak soort en duidelijk de verschillen naast elkaar gezet. Lees ook onze andere informatiepagina’s voor meer informatie over de houtsoorten, de voordelen van houten plantenbakken, welke mogelijkheden er zijn bij maatwerk en meer!

Hardhouten plantenbakken Sevilla (GL)

Hardhouten plantenbakken Sevilla (GL)

De hardhouten plantenbakken GL zijn mooie hardhouten plantenbakken. Deze hardhouten plantenbakken worden in onze loods in Alblasserdam met de hand gemaakt en zijn compleet vervaardigd uit bankirai hout. De hardhouten plantenbakken kenmerken zich door hun strakke uitstraling en uitstekende kwaliteit. Heb je speciale wensen of wil je een andere maatvoering? Deze hardhouten plantenbakken kunnen op maat worden gemaakt voor je! Daarnaast kunnen we ook verzonken wielen toevoegen of de bodem verwijderen.

Bekijk de hardhouten plantenbakken Sevilla (GL)

Hardhouten plantenbakken Falco

Hardhouten plantenbakken Falco

De Enjoyplanter Falco hardhouten plantenbakken zijn de populairste plantenbakken uit onze collectie! Deze hardhouten plantenbakken worden gemaakt van Acacia hout. Deze houtsoort heeft een duurzaamheidsklasse 1, wat betekent dat je vele jaren kunt genieten van deze plantenbakken!

De hardhouten plantenbakken Falco hebben we op voorraad liggen in ons magazijn in Papendrecht (ZH). Bestel je deze hardhouten plantenbak op werkdagen voor 16:00? Dan heb je hem de volgende dag al in huis! Deze hardhouten plantenbakken ontvang je als 'bouwpakket' en dien je zelf nog in elkaar te zetten met de meegeleverde bouten. Vervolgens bevestig je het anti-worteldoek aan de binnenzijde van de houten plantenbak.

De hardhouten plantenbakken Falco zijn de goedkoopste houten plantenbakken uit onze collectie. Doordat ze direct vanuit ons magazijn worden geleverd is het niet mogelijk om bij dit type houten plantenbak te kiezen voor maatwerk mogelijkheden.

Bekijk de hardhouten plantenbakken Falco

Steigerhout oud plantenbakken

Oud steigerhouten plantenbakken

Het steigerhout van de steigerhouten plantenbakken krijgt bij Houtenplantenbak.nl een tweede leven. Deze houten plantenbakken kenmerken zich door hun rustieke uitstraling en worden vakkundig in onze loods voor jou gemaakt. Ook bij deze houten plantenbakken is het mogelijk om te kiezen voor een van de maatwerk opties, zoals het toevoegen van verzonken wielen of het verwijderen van de bodem.

De bovenkant van de oud steigerhouten plantenbak wordt netjes afgewerkt met een platte rand. Dit zie je ook op de foto hierboven. Aan de onderzijde van de steigerhouten plantenbak zitten kleine pootjes, zodat de bodem van de houten plantenbak niet op de grond staat. Bij een regenbui kan het water daardoor netjes weglopen onder de houten plantenbak vandaan. Zo blijft de kwaliteit van je steigerhouten plantenbak langer gewaarborgd. 

Bekijk de plantenbakken oud steigerhout

Zwart geïmpregneerde steigerhouten plantenbakken

Zwarte steigerhouten plantenbak

Naast de oud steigerhouten plantenbakken hebben we ook zwart geïmpregneerde steigerhouten plantenbakken in onze collectie. De steigerhouten plantenbakken in deze categorie worden gemaakt van nieuw steigerhout. Vervolgens worden deze plantenbakken zwart geïmpregneerd, waardoor ze een stoere uitstraling krijgen en perfect passen in de moderne en strakke tuin.

Net zoals de oud steigerhouten plantenbakken worden de zwarte steigerhouten plantenbakken voorzien van een platte rand aan de bovenzijde en korte pootjes onder de houten plantenbak. Daarnaast kun je ook kiezen voor het toevoegen van verzonken wielen of het verwijderen van de bodem.

Bekijk de zwarte steigerhouten plantenbakken

De verschillen tussen de houten plantenbakken naast elkaar

Naast de kleur van het hout zitten er tussen de houten plantenbakken ook nog andere verschillen. In het overzicht kun je deze verschillen nog eens duidelijk naast elkaar zien!

 

Hardhouten plantenbak GL

Hardhouten plantenbak Falco

Oud steigerhouten plantenbak

Zwart geïmpregneerde plantenbak

Houtsoort Bankirai Acacia Gebruikt steigerhout Nieuw steigerhout, zwart geïmpregneerd
Duurzaamheidsklasse 1-2 1 n.a. n.a.
Anti-worteldoek Ja Ja Ja Ja
Maatwerk Ja: andere maatvoering,
wielen toevoegen,
bodem verwijderen
Nee Ja: andere maatvoering,
wielen toevoegen,
bodem verwijderen
Ja: andere maatvoering,
wielen toevoegen,
bodem verwijderen
Gebruik Exterieur Exterieur Exterieur Exterieur
Vorstbestendig Ja Ja  Ja  Ja 
Garantie 2 jaar 2 jaar 2 jaar 2 jaar
Prijs Vanaf €99 (Maatwerk) Vanaf €44,95 (30x30x30 cm) Vanaf €99 (Maatwerk) Vanaf €99 (Maatwerk)
Levertijd ca. 2 werkdagen
(maatwerk andere levertijd)
Volgende werkdag geleverd
(zie levertijd product)
ca. 10 werkdagen ca. 10 werkdagen

Levertijd van de houten plantenbakken

De hardhouten plantenbakken Falco zijn vrijwel allemaal snel uit voorraad leverbaar (bekijk de producten voor de actuele verzendtijd). Wanneer je ze voor 16:00/16:30 besteld, heb je ze de volgende werkdag in huis.

De andere houten plantenbakken worden voor jou op maat gemaakt en hebben daarom een levertijd van 10 werkdagen.

Meer informatie over de plantenbakken

Op onze website vind je meer informatie pagina’s over de houten plantenbakken. Zie hieronder welke onderwerpen er onder andere worden besproken!

Klik hier om alle informatiepagina's te lezen. Naast onze informatieve pagina's houden we ook blogs bij met daarin tips, trends en inspiratie voor je tuin! De blogs vind je hier.

Andere vragen?

Heb je nog een vraag over een houten plantenbak welke nog niet op deze website is behandeld? Stuur ons dan je vraag per mail, stuur ons een whatsapp of neem telefonisch contact met ons op via 078 - 699 0172.