Hardhouten plantenbakken voor buiten, dit zijn ze!

Hardhouten plantenbakken voor buiten

Ze kunnen haast niet ontbreken in de voortuin van 2022: hardhouten plantenbakken. Hardhouten plantenbakken kenmerken zich door hun duurzame karakter, sfeervolle uitstraling, prachtige kleuren en natuurlijk hun lange levensduur! Op deze pagina lees je hoe je hardhouten plantenbakken het beste buiten kunt plaatsen, hoe je ze moet onderhouden en welke stijlen plantenbakken er zijn.

Hardhouten plantenbakken, in de voor- en achtertuin

Hardhouten plantenbakken kunnen prima vele jaren in de tuin blijven staan. Ze kunnen zelfs de Nederlandse weersinvloeden weerstaan, zoals regen, vorst en de warme zomers. Je moet echter de hardhouten plantenbakken wel onderhouden als je ze het hele jaar buiten laat staan. Maar hierover vertellen we je later meer.

De hardhouten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl zijn alleen geschikt voor buitengebruik. Ze kunnen in zowel de voor- als in de achtertuin worden geplaatst en staan prachtig naast de entree of juist ergens in de tuin als tuindivider.

De hardhouten plantenbakken zijn allen voorzien van pootjes waardoor de plantenbakken buiten niet direct met de bodem op de grond staan. Dit is belangrijk voor de afwatering en de kwaliteit van de bodem van de plantenbak. Zorg er daarnaast voor dat de plantenbak niet continu met zijn pootjes in het water staat. De hardhouten plantenbakken zijn behandeld, maar een natte ondergrond komen niet ten goede aan de kwaliteit.

Alle onze hardhouten plantenbakken zijn voorzien van anti-worteldoek. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet tussen de planken door groeien en houden de plantenbakken langer in een goede conditie. Anti-worteldoek laat voldoende water door, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Hoe je hardhouten plantenbakken moet onderhouden

Zoals hierboven al is beschreven, zijn de hardhouten plantenbak al door ons behandeld. Toch kunnen hardhouten plantenbakken die buiten staan na verloop van tijd grijzig verkleuren. Dit komt door de verschillende weersinvloeden en is niet erg. Mocht je dit echter niet mooi vinden kun je ze licht opschuren en beitsen.

De verschillende stijlen van hardhouten plantenbakken

Er zijn diverse soorten hardhouten plantenbakken te vinden op de markt. Bij Houtenplantenbak.nl vind je hardhouten plantenbakken van de houtsoorten Bankirai en Acacia hout. Ben je benieuwd wat nu het verschil is tussen deze twee houttypen? Lees dan onze pagina 'Wat is het verschil tussen de diverse houtsoorten van de plantenbakken?'.

Ontdek ook onze andere houten plantenbakken voor buiten

Naast hardhouten plantenbakken hebben we natuurlijk nog veel meer plantenbakken voor buiten. Zo kun je ook kiezen voor steigerhouten plantenbakken, in het oud steigerhout of zwart steigerhout. Nieuw in onze collectie zijn de Douglas houten plantenbakken. Let op dat bijna alle houten plantenbakken uit onze collectie op bestelling en met de hand worden gemaakt. Hierdoor zit er soms een levertijd van enkele weken op de houten plantenbakken.