Hardhouten plantenbakken voor buiten

Hardhouten plantenbakken voor buiten

Ze kunnen haast niet ontbreken in de voortuin van 2020: hardhouten plantenbakken. Hardhouten plantenbakken kenmerken zich door hun duurzame karakter, sfeervolle uitstraling, prachtige kleuren en natuurlijk hun lange levensduur! Op deze pagina lees je hoe je hardhouten plantenbakken het beste buiten kunt plaatsen, hoe je ze moet onderhouden en welke stijlen er zijn.

Hardhouten plantenbakken, in de voor- en achtertuin

Hardhouten plantenbakken kunnen prima vele jaren in de tuin blijven staan. Ze kunnen zelfs de Nederlandse weersinvloeden weerstaan, zoals regen, vorst en de warme zomers. Je moet echter de hardhouten plantenbakken wel onderhouden als je ze het hele jaar buiten laat staan. Hierover later meer!

De hardhouten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl zijn alleen geschikt voor buitengebruik. Ze kunnen in zowel de voor- als in de achtertuin worden geplaatst en staan prachtig naast de entree of juist ergens in de tuin als tuindivider.

De hardhouten plantenbakken zijn allen voorzien van pootjes waardoor de plantenbakken niet direct met de bodem op de grond staan. Dit is belangrijk voor de afwatering. Zorg er daarnaast voor dat de plantenbak niet continu met zijn pootjes in het water staat. De hardhouten plantenbakken zijn behandeld, maar een natte ondergrond komen niet ten goede aan de kwaliteit.

Alle onze hardhouten plantenbakken zijn voorzien van anti-worteldoek. Dit zorgt ervoor dat de wortels niet tussen de planken door groeien en houden de plantenbakken langer in een goede conditie. Anti-worteldoek laat voldoende water door, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Hoe je hardhouten plantenbakken moet onderhouden

Zoals hierboven al is beschreven, zijn de hardhouten plantenbak al door ons behandeld. Na verloop van tijd kleuren ze door de weerinsvloeden grijzig. Dit is niet erg. Mocht je dit echter niet mooi vinden, dan kun je ze licht opschuren en beitsen. 

De verschillende stijlen van hardhouten plantenbakken

Er zijn diverse soorten hardhouten plantenbakken te vinden op de markt. Bij Houtenplantenbak.nl vind je hardhouten plantenbakken van de houtsoorten Bankirai en Acacia hout.

Ben je benieuwd wat nu het verschil is tussen deze twee houttypen? Lees dan onze pagina 'Wat is het verschil tussen de diverse houtsoorten van de plantenbakken?'.