6 voordelen van houten plantenbakken

Wij zijn helemaal fan van houten plantenbakken! Buiten het feit dat ze op Houtenplantenbak.nl in vele uitvoeringen verkrijgbaar zijn, stralen ze dankzij de natuurlijke en warme kleuren veel sfeer uit. Houten plantenbakken zijn karakteristiek en geven je huis een landelijke uitstraling. Hieronder vind je alle voordelen van houten plantenbakken.

1.      Met houten plantenbakken creëer je een landelijke uitstraling

Houten plantenbakken staan prachtig bij een jaren 30-woning, en huis met een grote tuin of zelfs bij een modern nieuwbouw huis! Je kunt met een houten plantenbak een mooie landelijke uitstraling creëren van je huis en tuin. Zo zijn de houten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl voorzien van pootjes en in verschillende stijlen en houtsoorten verkrijgbaar. Op onze webshop heb je de keuze uit plantenbakken gemaakt van oud steigerhout, zwart geïmpregneerde steigerhouten plantenbakkenvan nieuw steigerhoutBankirai hout en Acacia hout.

2.      Warme uitstraling van je tuin in ieder seizoen

Net zoals cortenstalen plantenbakken passen houten plantenbakken ook in ieder seizoen. De karakteristieke bruine kleur steekt mooi af bij het groen in de tuin. Ook fleurige bloemen, grote bomen of wilde grassen staan mooi bij de plantenbakken.

3.      Bij houten plantenbakken is maatwerk mogelijk

Op Houtenplantenbak.nl vind je plantenbakken welke snel uit voorraad leverbaar zijn, maar ook plantenbakken welke naar wens samengesteld kunnen worden. Zo kun je kiezen voor een andere lengte, breedte en hoogtemaat. Daarnaast kun je ook kiezen om wielen onder de houten plantenbak te laten monteren. Dit is mogelijk bij plantenbakken tot en met 100x100x60 centimeter. Het is niet mogelijk bij grotere plantenbakken omdat door het gewicht van een gevulde plantenbak het niet meer mogelijk is om de plantenbak te verplaatsen. Tevens is het mogelijk om de bodem te laten verwijderen van de plantenbak. De maatwerk opties zijn alleen mogelijk op de steigerhouten plantenbakken en de hardhouten plantenbak GL.

4.      Voor iedere portemonnee een type houten plantenbak

Ook voor mensen met een kleine beurs zijn houten plantenbakken geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een plantenbak maken van steigerhout. Heb je iets meer geld te besteden? Dan kun je kiezen voor houten plantenbakken van steigerhout uit onze voorraad. Vanaf €132 heb je al een mooie steigerhouten plantenbak in het formaat 40x40x40 centimeter.

Is je budget weer wat groter? Dan kun je kiezen voor hardhouten plantenbakken van Acacia hout of van Bankirai hout. Deze plantenbakken hebben een duurzaamheidsklasse van 1 à 2 en gaan vele jaren mee! Zo kun je vele jaren genieten van prachtige plantenbakken in de voor- of achtertuin.

5.      De lange levensduur van hout

Het ligt aan het type hout en hoe je ze onderhoud hoe lang de levensduur is. Steigerhouten plantenbakken gaan wat minder lang mee dan hardhouten plantenbakken. Acacia hout en Bankirai hout staan bekend om hun lange levensduur. Daarnaast is het belangrijk om je plantenbakken goed te onderhouden. Zorg ervoor dat ze niet continu in het water staan met hun pootjes en plaats de plantenbakken eventueel binnen in de winter.

Maak je eigen moestuin met een houten plantenbak

6.      De toepasbaarheid van een houten plantenbak

Houten plantenbakken kun je voor allerlei soorten planten en doeleinden gebruiken. Zo kunnen bomen worden gepland in grote vierkante plantenbakken. Daarnaast kun je ook de houten plantenbak met een afmeting van 100x100x40 cm of 120x120x40 cm gebruiken als moestuin. Plaats vier scheidingslatten in de plantenbak zodat je in de 9 vakken verschillende groentes en fruit kunt kweken.

Leestip: '8 Tips voor het starten van een moestuin'