Houten bloembakken voor buiten kopen? Ontdek de bloembakken hier!

Houten bloembakken zijn een prachtige toevoeging aan je tuin. Ze geven je tuin een rustieke, maar ook landelijke uitstraling. Er zijn zelfs zwarte houten bloembakken, waarmee je de industriële tuintrend kunt doorzetten van binnen naar buiten. In onze collectie hebben we tal van houten bloembakken. Bekijk hieronder de populairste houten bloembakken voor buiten. Welke is jouw favoriet?

  1. Enjoyplanters Falco houten bloembakken voor buiten
  2. Steigerhouten bloembakken voor buiten
  3. Hardhouten bloembakken voor buiten
  4. Douglas bloembakken voor buiten

Bekijk alle houten bloembakken

Waarvoor heb jij houten bloembakken nodig?

Wist je dat je houten bloembakken op verschillende manieren kunt inzetten in de tuin? Je kunt ze gebruiken om de voordeur meer tot zijn recht te laten komen of gebruik houten bloembakken om meer privacy te creëren. Hieronder lees je voor welke toepassingen je een houten bloembak buiten kunt gebruiken:

  • Met alle houten bloembakken creëer je eenvoudig meer sfeer buiten.
  • Heb je een balkon en zit je veel in het zicht van voorbijgangers? Kies er dan voor om smalle, hoge bloembakken langs de rand van je balkon te plaatsen. Door deze te combineren met hoge planting weer je nieuwsgierige ogen van voorbijgangers en heb je in een handomdraai meer privacy.
  • Laat je voordeur of bedrijfspand meer tot zijn recht komen door hoge plantpilaren naast de voordeur te plaatsen. Combineer deze hoge bloembak bijvoorbeeld met een buxusbol of een grassoort.

Alle houten bloembakken uit onze collectie kun je alleen voor buiten gebruiken. Ze zijn namelijk niet 100% waterdicht. Bij een flinke regenbui zal het water door het anti-worteldoek en de bodem van de bloembak lopen. Wil je toch de houten bloembakken binnen gebruiken? Vind hier handige trucs waarmee je de houten bloembak waterdicht kunt maken.

Veel keuze in houten bloembakken

Er zijn veel houten bloembakken online verkrijgbaar. Als eerste kun je jezelf afvragen voor welke houtsoort je wilt kiezen. Ga je voor oud steigerhout, nieuw steigerhout of een van de vele hardhout soorten? Iedere houtsoort heeft zo ook weer zijn eigen voordelen. Wellicht heb je al een houten schutting of andere houtelementen in je tuin staan, waardoor het weer mooi is om te kiezen voor eenzelfde houtsoort.

Om je een handje te helpen hebben wij een samenvatting gemaakt van de meest populaire bloembakken van Houtenplantenbak.nl!

1. De Enjoyplanters Falco houten bloembakken voor buiten

De best verkochte bloembakken die je in onze collectie vindt zijn de ‘Falco’ hardhouten bloembakken van het merk Enjoyplanters. Deze hardhouten bloembakken zijn verkrijgbaar in 29 formaten, variërend van 30x30x30 cm tot 200x50x60 cm.

Falco houten bloembakken

De Falco houten bloembakken zijn gemaakt van Acacia hardhout. Acacia hout heeft de duurzaamheidsklasse 1 in hardhout, waardoor je hier vele jaren plezier van zult hebben. De Falco houten bloembakken worden rechtstreeks geleverd vanuit ons magazijn, waardoor je ze de volgende dag al in huis hebt. Deze hardhouten bloembakken worden als bouwpakket geleverd. Je moet ze dus zelf nog even in elkaar zetten met de meegeleverde bouten voor je ze buiten kunt neerzetten. 

De Enjoyplanters Falco houten bloembak voor buiten is relatief goedkoop in vergelijking met andere Acacia houten bloembakken die je online vindt.

Bekijk de Falco hardhouten bloembakken

2. Steigerhouten bloembakken voor buiten, in het zwart of rustiek

Steigerhout is een populair houttype dat veel wordt gebruikt bij het maken van houten tuinmeubels. Steigerhout is namelijk erg gemakkelijk in onderhoud. Zit er een kras in het hout? Dan kun je het eenvoudig opschuren. Daarnaast is steigerhout ook gemakkelijk om over te verven.

Steigerhouten bloembakken

Onze steigerhouten bloembakken zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: oud steigerhouten bloembakken of zwart geïmpregneerde steigerhouten bloembakken. Het hout van de oud steigerhouten bloembakken is echt gebruikt in de bouw en geeft de steigerhouten bloembak een robuuste uitstraling. We kiezen natuurlijk wel de mooiste planken voor je uit. De zwarte steigerhouten bloembakken zijn gemaakt van nieuw steigerhout en vervolgens zwart geïmpregneerd.

Alle steigerhouten bloembakken worden door onze vakmannen met de hand gemaakt in onze loods in Alblasserdam. Het is daarom ook mogelijk om te kiezen voor je eigen maten. Ook kun je bij de steigerhouten bloembakken wielen laten monteren.

Bekijk alle steigerhouten bloembakken

3. Hardhouten bloembakken voor buiten op maat gemaakt

Hardhouten bloembakken die perfect aansluiten bij de vormen van jouw tuin? Kies dan voor de hardhouten bloembakken ‘GL’. De hardhouten bloembakken GL zijn gemaakt van het populaire Bankirai hardhout. 

Hardhouten bloembakken

Bij deze hardhouten bloembakken is het ook mogelijk om te kiezen voor je eigen afmetingen of kies voor een van de standaard maten in onze collectie. De hardhouten bloembakken zijn voorzien van kleine pootjes.

Bekijk de hardhouten bloembakken GL

4. Nieuw in de collectie: Douglas houten bloembakken

Nieuw in de collectie van Houtenplantenbak.nl zijn de Douglas houten bloembakken voor buiten. Ze nieuwe houten bloembakken zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: naturel of met een zwart gelakte horizontale planken.

De Douglas houten bloembakken staan perfect in de moderne tuin, omdat veel schuttingen ook zwarte elementen hebben of van Douglas hout zijn gemaakt. Een perfecte combinatie dus! De Douglas bloembakken voor buiten worden net zoals de steigerhouten bloembakken en de hardhouten bloembakken in onze loods met de hand gemaakt. Je kunt daardoor kiezen voor afwijkende maten of het toevoegen van wielen.

Bekijk de Douglas bloembakken