Houten plantenbak waterdicht maken, lees hier hoe!

Houten plantenbakken zijn standaard geschikt voor buitengebruik. Heb je mooie houten plantenbakken op het oog, maar zou je deze ook graag binnen willen neerzetten? Dan is het natuurlijk van belang dat je houten plantenbak of bloembak waterdicht is. Er zijn meerdere manieren hoe je jouw houten plantenbakken waterdicht kunt maken. Wij helpen je graag hiermee verder op weg!

1. Vijverfolie aan de binnenzijde aanbrengen

Alle houten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl zijn standaard bekleed met anti-worteldoek. Om je houten plantenbak waterdicht te maken, kun je het anti-worteldoek vervangen door vijverfolie. Vijverfolie laat geen water door en zorgt ervoor dat je jouw houten plantenbak ook binnen kunt gebruiken!

Bekijk alle houten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl

2. Je houten bloembak waterdicht maken met een plastic pot of emmer

Je kunt je houten plantenbak waterdicht te maken met van een plastic pot of emmer. Plaats de plastic pot of emmer in de houten plantenbak en vul het met je plantjes en aarde. De ruimte langs de emmer kun je aarde of hydrokorrels opvullen. Wanneer je de plant water geeft, zal het in de pot of emmer blijven. Dit is een goedkope en eenvoudige manier om je houten plantenbak waterdicht te maken!

3. Gebruik Bison Rubber Seal om je houten plantenbak waterdicht te maken

Bison heeft in haar collectie ‘Bison Rubber Seal’ en de ‘Bison Rubber Seal Textielband’. Met een kwast kun je de Bison Rubber Seal aanbrengen aan de binnenzijde van de houten plantenbak. Voor de hoeken kun je de Bison Rubber Seal Textielband extra aanbrengen. Wanneer de Bison Rubber Seal is opgedroogd, kun je de houten plantenbak vullen!