Waarom je moet kiezen voor houten bloembakken

houten_bloembak

Onze houten bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo is er voor iedere tuin wat wils. Door te kiezen voor houten bloembakken, creëer je een natuurlijke sfeer. Daarnaast zijn houten bloembakken duurzaam en hebben ze een lange levensduur. Op deze pagina vind je meer informatie over onze verschillende soorten houten bloembakken en waarom je voor houten bloembakken moet kiezen.

Hardhouten bloembakken

Onze hardhouten bloembakken zijn er in verschillende maten en maatwerk is ook mogelijk. Door te kiezen voor een hardhouten bloembak, kies je voor duurzaam. Hardhout gaat namelijk minimaal 25 jaar mee. Voor onze hardhouten bloembakken gebruiken wij Bankirai en Aacaciahout. Wil je graag het verschil weten tussen deze 2 houtsoorten? Meer informatie vind je hier.

 

Bekijk hier onze hardhouten bloembakken

Steigerhouten bloembakken

Steigerhouten bloembakken zijn erg populair en zie je veel terug in tuinen. Ook veel tuinmeubelen zoals tafels, stoelen en vuurtafels worden van steigerhout gemaakt. Steigerhout straalt namelijk karakter uit en kan goed tegen een stootje. Op zoek naar een specifieke maat steigerhouten bloembak? Ook bij onze steigerhouten bloembakken is maatwerk mogelijk.

Het oude steigerhout wat wij gebruiken, krijgt bij ons een tweede leven. Het hout is gebruikt in de bouw en wordt nu door ons gebruikt om er mooie en stoere plantenbakken van te maken.

 

Bekijk hier onze steigerhouten bloembakken

 

houten_bloembak_buiten

Maatwerk

Ben je op zoek naar een specifieke maat steigerhouten bloembak? Of wil je graag wieltjes onder de bloembak gemonteerd hebben of juist geen bodem in de bloembak? Maatwerk is mogelijk. Zo is er voor iedereen een bloembak naar wens.

 

Bekijk hier onze maatwerk houten bloembakken

Houten bloembakken voor binnen

Wil je onze houten bloembakken graag binnen plaatsen? Ook dit is mogelijk. Onze houten bloembakken worden standaard bekleed met een anti-worteldoek. Als je je houten bloembak waterdicht wilt maken kun je er voor kiezen het anti-worteldoek te vervangen door vijverfolie. Vijverfolie laat namelijk geen water door. Zo kun je dus onze houten bloembakken ook binnenshuis gebruiken.

Onderhoud

Onze hardhouten bloembakken zijn al door ons behandeld. Na verloop van tijd kunnen ze door de weersinvloeden grijzig kleuren. Dit maakt voor de kwaliteit van de bloembak niets uit. Als je dit niet mooi vindt en liever de hardhouten kleur wilt behouden, kun je de bloembak licht opschuren en beitsen.

Onze steigerhout bloembakken zijn nog niet door ons behandeld. Ook deze bloembakken kunnen na verloop van tijd verkleuren. Om het steigerhout goed te beschermen tegen weersinvloeden en om ze zo mooi mogelijk te houden, kun je ook bij deze bloembakken er voor kiezen om ze licht op te schuren en te beitsen.