Verrijdbare houten plantenbakken, ontdek de mogelijkheden

Krijg je ook ieder voorjaar weer kriebels om heel de tuin goed aan te pakken? Dan is een verrijdbare houten plantenbak perfect voor jou! Verrijdbare houten plantenbakken maken het onderhoud in de tuin een stuk makkelijker. Wist je dat bij veel van onze houten plantenbakken het mogelijk is om eronder wielen toe te laten voegen? We vertellen je hier graag meer over.

Bij welke houten plantenbakken is het mogelijk om wielen te monteren?

Oud steigerhouten plantenbak met verzonken wielen

Bijna alle houten plantenbakken en houten bloembakken van Houtenplantenbak.nl worden door onze vakmensen in de werkplaats in Alblasserdam, Zuid-Holland, gemaakt. Bij de houten plantenbakken die door onszelf worden gemaakt is het mogelijk om tot een grootte van 100x100x40 cm wielen toe te voegen. Dankzij de wielen kun je de houten plantenbakken en bloembakken eenvoudiger van hun plaats veranderen.

Ontdek hieronder de houtsoorten van de plantenbakken op wielen:

We hebben ook een collectie hardhouten plantenbakken die niet verrijdbaar gemaakt kunnen worden. Dit zijn de hardhouten plantenbakken van het type ‘Falco’. Deze hardhouten plantenbakken worden direct uit voorraad geleverd en kunnen daarom niet aangepast worden. De hardhouten plantenbakken Falco zijn wel voorzien van pootjes.

Hoe worden de wielen onder de houten plantenbak gemonteerd?

Wanneer je kiest voor een verrijdbare houten plantenbak of bloembak, worden de wielen verzonken gemonteerd. Dit houdt in dat de bodem van de plantenbak iets hoger tussen de zijkanten wordt gemonteerd. De wielen zijn zo vrijwel niet zichtbaar, omdat de zijkanten ervoor vallen. Dit zorgt ervoor dat de verrijdbare houten plantenbak een luxe afgewerkt effect krijgt.

Op de foto van deze pagina zie je een door ons gemaakte steigerhouten plantenbak. Deze steigerhouten plantenbak is voorzien van verzonken wielen. Zie jij ze zitten?

Kan iedere plantenbak verrijdbaar worden gemaakt?

Een houten plantenbak of houten bloembak kan tot een grootte van 100x100x40 cm (lengte x breedte x hoogte) verrijdbaar worden gemaakt. Het is bij een grotere plantenbak niet mogelijk, omdat de wielen kunnen bezwijken onder het toenemende gewicht. Wanneer een grotere plantenbak namelijk wordt gevuld met aarde en beplanting, kan het al snel tot in de honderden kilo's gaan wegen. Naast het feit dat de wielen kunnen afbreken, wordt het ook lastiger om de verrijbare plantenbak van zijn plek te duwen.

Kies voor een verrijdbare plantenbak die perfect in je tuin past

Kun je jouw maat bloembak of plantenbak niet vinden in ons assortiment? Dan kun je ook zelf de maten invoeren in onze maatwerk configurator. Je ziet dan direct de prijs en je kunt kiezen voor het toevoegen van wielen! Kies hieronder je houtsoort en voer de maten in. Kies er daarnaast voor de optie 'Wielen toevoegen'.

Bekijk hier alle houten plantenbakken