Plantenbak op poten kopen? Ontdek de houten plantenbakken voor buiten

Plantenbakken op poten, je hebt ze vast wel bij iemand in de tuin of op het balkon zien staan. Een plantenbak op poten geeft je plantenbak een chique uitstraling en zorgt ervoor dat het water beter onder de plantenbak kan weglopen. In onze collectie vind je verschillende houten plantenbakken met poten voor buiten. Ontdek hieronder de populairste modellen en vind de houten plantenbak op poten die bij jouw tuin past.

De voordelen van houten plantenbakken op poten

Laten we beginnen met de voordelen van poten onder houten plantenbakken. De houten plantenbakken die je bij Houtenplantenbak.nl kunt kopen, zijn alleen geschikt voor buitengebruik. Dat komt omdat de houten plantenbakken niet waterdicht zijn. Bij een flinke regenbui of het bewateren van de planten, loopt het water tussen de planken door. 

Plantenbak op poten

Al onze plantenbakken zijn voorzien van pootjes, waarvan de Falco plantenbakken de hoogste pootjes hebben. Bij plantenbakken met (hoge) poten kan het water beter weglopen onder de houten plantenbak en zorg je ervoor dat de houten plantenbakken langer mooi blijven wanneer ze het hele jaar buiten staan. Het water blijft er niet onder staan waardoor de houten plantenbakken niet zo snel zullen gaan schimmelen.

Daarnaast geven houten plantenbakken met poten je tuin een landelijke uitstraling. Zeg nou zelf, dit ziet er toch prachtig uit! In combinatie met de grote olijfbomen, hout meubilair en andere kleurrijke planten wordt jouw tuin een prachtplaatje! 

Bekijk alle houten plantenbakken

Hardhouten plantenbakken op poten

Alle Acacia hardhouten plantenbakken van het type ‘Falco’ zijn voorzien van poten. Bij de kleinere of smalle hardhouten plantenbakken bevinden de poten zich op de hoeken. Bij de grotere hardhouten plantenbakken zitten er ook in het midden poten voor extra ondersteuning. Als je de houten plantenbak op poten buiten helemaal vult met aarde en grote planten, behoudt de plantenbak hierdoor zijn stevigheid.

De Falco collectie bestaat uit 29 verschillende plantenbakken met poten, variërend van 30x30x30 cm tot 200x50x60 cm (lengte x breedte x hoogte). De plantenbakken zijn gemaakt van het duurzame Acacia hardhout. De hardhouten plantenbakken worden direct geleverd uit voorraad en kun je zelf met de meegeleverde schroeven in elkaar zetten. Je zet ze binnen een paar minuten al in elkaar. Alle hardhouten plantenbakken zijn voorzien van anti-worteldoek, welke je door middel van klittenband kunt bevestigen. 

De populairste plantenbakken met poten van dit jaar zijn:

Bekijk hier alle Falco houten plantenbakken op poten

Ontdek ook onze andere plantenbakken op poten

Naast de Enjoyplanters Falco houten plantenbakken met poten, hebben ook onze andere houten plantenbakken pootjes. Deze pootjes zie je welliswaar een stuk minder goed, maar ze zitten er toch onder! Dit geldt voor de steigerhouten plantenbakken, Douglas plantenbakken en andere hardhouten plantenbakken. Door de kleine pootjes staan deze houten plantenbakken niet met hun bodem op de grond en kan het water hieronder goed weglopen.

Wil je de houten plantenbakken buiten nog wat verder van de grond af hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om verzonken wielen te laten monteren. De houten plantenbakken lijken dan te zweven én je kunt ze ook nog eens makkelijker verplaatsen.