Houten tuinbakken, ontdek de mogelijkheden

Houten tuinbakken zijn op verschillende manieren inzetbaar in de tuin. Zo kun je houten tuinbakken gebruiken om diverse delen in de tuin van elkaar te scheiden, je kunt meer privacy creëren of juist die leuke kleurrijke bloemen beter tot hun recht laten komen. Wij nemen je graag mee in de mogelijkheden van houten tuinbakken en waarom het bij ieder seizoen past!

Op vele manieren genieten van je houten tuinbakken

Houten tuinbakken kun je op vele manieren in de tuin gebruiken. Je kunt ze gewoon in de tuin zetten voor ‘de sier’, je kunt een knus zithoekje creëren of plaats ze op je balkon of dakterras voor meer privacy.

Houten tuinbakkenHouten tuinbakken gebruiken om een knus zithoekje te creëren

Veel tuinen in Nederland zijn rechttoe, rechtaan. Met een langere houten tuinbak kun je de rechte lijnen in je tuin ‘breken’ en een knus hoekje creëren. Heb je bijvoorbeeld een terras bij de achtergevel van je huis wat wordt opgevolgd door een grasveldje? Plaats dan een smalle, lange hoge houten tuinbak aan het einde van je terras. Deze nemen relatief weinig ruimte in.

De houten tuinbakken die wij aanraden: houten tuinbakken die hiervoor geschikt zijn, is de Falco hardhouten tuinbak 100x40x40 cm, de Falco hardhouten tuinbak 150x50x60 cm of de Falco hardhouten tuinbak 200x50x60 cm.

Meer privacy op je balkon of dakterras met een houten tuinbak

Heb je een balkon of dakterras waarbij voorbijgangers goed naar binnen kunnen kijken? Dan kun je met houten tuinbakken zorgen voor meer privacy. Door hoge brede tuinbakken te plaatsen tegen de reling van het balkon in combinatie met hogere beplanting, kun je de nieuwsgierige ogen weren. Het geeft je balkon of dakterras ook nog eens een groene uitstraling!

De houten tuinbakken die wij aanraden: om nieuwsgierige ogen te weren raden wij houten tuinbakken aan met een formaat van 90x25x80 cm of 100x40x100 cm (lengte x breedte x hoogte). Deze houten tuinbakken nemen niet veel ruimte in.

Houten tuinbakken van hoge kwaliteit

Op Houtenplantenbak.nl vind je verschillende soorten houten tuinbakken. Zo kun je bij ons kiezen uit de volgende houtsoorten:

De acacia hardhouten tuinbakken zijn van ‘Falco’ lijn van Enjoyplanters. Deze hardhouten tuinbakken zijn voorzien van kleine pootjes en anti-worteldoek aan de binnenzijde. De Falco tuinbakken zijn direct leverbaar uit voorraad en worden als een bouwpakket geleverd. Je hoeft alleen de zijkant en de bodem van de tuinbak aan elkaar te bevestigen met de meegeleverde bouten.

De Bankirai hardhouten tuinbakken, oud steigerhouten tuinbakken en de zwart steigerhouten tuinbakken worden door onze vakmensen in onze werkplaats gemaakt. Deze houten tuinbakken zijn leverbaar in een standaard aantal maten. Staat je maat er niet tussen? Dan kun je de gewenste maten invoeren in onze maatwerk configurator. Je ziet dan direct de prijs!