Houten plantenbakken met een klimrek

klimplanten

Klimplanten zijn planten die ondersteuning nodig hebben om omhoog te groeien. De stengels van de plant zijn niet stevig genoeg om de plant zelfstandig te dragen. De meeste mensen kiezen ervoor om dan de klimplant tegen een muur aan te laten groeien. Dit geeft een volle en natuurlijke uitstraling. Alleen het nadeel is dat de klimplant zich aan de muur kan gaan hechten en deze kan beschadigen. Nu hebben wij de oplossing: Een houten plantenbak met een trellisscherm, oftewel een houten plantenbak met klimrek. Op deze pagina vind je meer informatie over een houten plantenbak met klimrek en hoe je van je bestaande houten plantenbak dit kunt maken.

Het Enjoyplanters klimrek voor houten plantenbakken

Bekijk de stalen klimrekken voor in houten plantenbakkenMaak je houten plantenbak compleet met een stalen klimrek van Enjoyplanters! De klimrekken zijn verkrijgbaar in 3 maten:

Deze klimrekken kun je in diverse formaten houten plantenbakken plaatsen. Hoe het werkt? Heel simpel. Je plaatst de voet van het klimrek in je houten plantenbak. Daarna plaats je het klimrek op de stalen voet. Je kunt nu de houten plantenbak met aarde vullen. Zo staat het klimrek gelijk goed en stevig in de plantenbak en zal deze niet zomaar omwaaien of omvallen. Je kunt vervolgens de klimplanten in je houten plantenbak plaatsen. Door de plaatsing van het klimrek, zal de klimplant via dit scherm omhoog groeien. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een haagje in een houten plantenbak creëren en deze als privacy scherm plaatsen op je balkon of in je tuin.

Bekijk hier onze klimrekken voor houten plantenbakken

De voordelen van een klimrek in een houten plantenbak

Het plaatsen van een klimrek in een houten plantenbak ziet er niet alleen leuk uit, maar het heeft ook nog eens diverse voordelen. Welke dat zijn zie je hieronder!

  • Geeft je meer vrijheid om klimplanten hoger te laten groeien
  • Past in meerdere maten van de Enjoyplanters houten plantenbakken
  • Gebruik van kwaliteitsmaterialen waardoor je er jaren lang plezier van hebt
  • Perfect voor het creëren van bijzondere vormen in je planten
  • Ook handig bij het telen van groenten en fruit, zoals tomaten
  • Het klimrek kun je gebruiken in de houten plantenbakken die je wellicht al hebt staan in je tuin!