Houten plantenbak voor klimop

Wil je meer privacy in de tuin, beheerst een klimop laten groeien of wil je het aanzicht van je balkon vergroenen? Wat je reden ook is, een houten plantenbak die speciaal voor de klimop is ontwikkeld kan een uitkomst voor je zijn.

We vertellen je graag meer over de houten plantenbakken die geschikt zijn voor een kant en klare klimop, want niet iedere houten plantenbak is namelijk geschikt. Allereerst; een kant en klare klimop. Een kant en klare klimop is een klimop die op een kwekerij al langere tijd tegen een stalen raster aangroeit. Wanneer je een kant en klare klimop besteld, is hij tot de gewenste hoogte begroeid. De klimop is verkrijgbaar in een standaard aantal hoogtes van 100 cm, 180 cm, 200 cm of zelfs hoger! Komt de maat niet helemaal uit? Dan kun je de klimop ook eenvoudig weer een stukje kleiner maken.

Houten plantenbak voor klimop op het balkon

Een door ons geleverde hardhouten plantenbak met klimop (Hedera Hibernica).

De afmetingen van een houten plantenbak voor een klimop

De wortels van de kant en klare klimophagen groeien in een biologisch afbreekbare kokosbak. Doordat de klimop-haagelementen een standaard breedte hebben van 120 cm, heeft de kokosbak een afmeting van 120x20x20 cm (lengte x breedte x hoogte). Bij het kiezen van de juiste houten plantenbak voor de klimop is het belangrijk om met de biologisch afbreekbare kokosbak rekening te houden.

In een te kleine houten plantenbak is het voor de klimop niet mogelijk om goed te wortelen. De kans dan groot dat de klimop het niet overleefd. De minimale afmeting voor een houten plantenbak voor een klimop is: 144x45x45 cm.

Een hardhouten plantenbak voor wel 3 klimop haagelementen!

Het is bij ons mogelijk om een hardhouten plantenbak voor 3 klimop haagelementen te laten maken. Deze heeft dan een lengte van bijna 4 meter. De hardhouten plantenbakken worden in onze werkplaats vakkundig gemaakt. Doordat ze met de hand worden gemaakt, bedraagt de levertijd enkele weken.

De houten plantenbakken voor de klimop zijn aan de binnenzijde voorzien van anti-worteldoek. Daarnaast zijn er voldoende afwateringsgaten en kan het water tussen de planken van de plantenbak doorlopen.

Bekijk hier alle houten plantenbakken voor een klimop

Je kunt de houten plantenbakken ook compleet met klimop bestellen. Wil je een afwijkende maat (hoger of lager)? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ga zelf aan de slag! Maak een houten plantenbak voor je klimop

Je kunt natuurlijk ook zelf creatief aan de slag gaan met het maken van een houten plantenbak voor je klimop. Zorg er ten alle tijden voor dat de klimop voldoende ruimte heeft om te wortelen! De houten plantenbak mag niet te klein zijn. Hieronder zie je een aantal foto's van onze klanten die zelf aan de slag zijn gegaan. De hagen hebben ze bij onze andere webshop Kantenklaarhagen.nl gekocht.

Onze klant heeft hier een Hedera klimop in houten plantenbak geplaatst als erfafscheiding. 

Meer privacy én groen op je balkon of dakterras? Dat kan hartstikke eenvoudig! Onze klant heeft hier de Vuurdoorn in een houten plantenbak geplaatst.