Houten plantenbak voor buiten maken of kopen?

Houten plantenbakken zijn voornamelijk geschikt om buiten te plaatsen. Veelal is de binnenzijde van een houten plantenbak niet helemaal waterdicht en loopt het water tussen de planken van de bodem door. Wil je ook een mooie plantenbak buiten plaatsen, maar ben je er nog niet helemaal aan uit of je deze nou zelf moet maken of dat het toch makkelijker is om er eentje te kopen? Wij helpen je graag verder en hebben de voordelen van beide mogelijkheden op een rij gezet!

1. Een houten plantenbak voor buiten zelf maken

Ben je handig? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om zelf een houten plantenbak te maken! Hieronder hebben wij een aantal voordelen voor je op een rij gezet waarom het een absolute aanrader is om zelf een houten plantenbak voor buiten te maken.

  1. In 10 eenvoudige stappen maak je zelf een plantenbak! Wij hebben deze stappen voor jou op een rij gezet dus je kunt zo aan de slag.
  2. Wil je geld besparen? Voor een klein bedrag kun je zelf een houten plantenbak maken. Kies voor gebruikte oud steigerhouten planken om je houten plantenbak voor buiten een robuuste look te geven. Steigerhouten planken zijn goedkoop en dan maakt het niet uit als er gaandeweg iets misgaat. Steigerhout kun je daarnaast ook weer prima lichtjes opschuren of juist een leuk kleurtje geven!
  3. Je kunt de houten plantenbak helemaal zelf naar wens maken: de maten passen perfect in je tuin, je kunt andere hoeken in de houten plantenbak maken, zelf het type hout kiezen en je fantasie de vrije loop laten.
  4. Genieten van een fantastisch eindresultaat. Net zoals bij de producten van de IKEA geeft het een goed gevoel wanneer jouw zelfgebouwde houten plantenbak buiten staat te schitteren.

Een houten plantenbak voor buiten kant-en-klaar kopen

Het andere uiterste van een houten plantenbak zelf maken is er eentje kant-en-klaar kopen. Op onze website vind je verschillende houten plantenbakken die door onze vakmensen vakkundig in elkaar worden gezet. Deze houten plantenbakken voor buiten zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten: oud steigerhout, zwart geïmpregneerd nieuw steigerhout en hardhout.

Natuurlijk hebben kant-en-klare houten plantenbakken ook voordelen, namelijk: 

  1. De kant-en-klare houten plantenbakken voor buiten worden door vakmensen met de grootste precisie en zorg in elkaar gezet. Is er iets niet goed of is er een 'fabrieksfout'? Dan heb je hier natuurlijk garantie op. 
  2. De houten plantenbakken worden luxe afgewerkt en zijn standaard voorzien van anti-worteldoek.
  3. Staat je maat er niet tussen? Dan kun je de gewenste maten invoeren in de maatwerk-configurator. Dan wordt de houten plantenbak in de juiste maat gemaakt. 

Steigerhouten plantenbakken

Zet de houten plantenbak zelf in elkaar!

Toch een beetje dat blije “IKEA-effect” creëren maar niet alles helemaal op maat willen zagen? Kies dan voor de hardhouten Falco plantenbakken. Deze hardhouten plantenbakken hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en worden als bouwpakket geleverd. Je hoeft alleen de onderdelen van de houten plantenbak in elkaar te schroeven met de meegeleverde bouten. Daarnaast maak je het anti-worteldoek aan de binnenzijde vast aan het klittenband en voilà, je bent klaar!

De meest populaire Falco hardhouten plantenbakken voor buiten van dit moment zijn:

Bekijk hier alle Falco houten plantenbakken