Grote plantenbak van hout voor in je tuin of elders buiten

Bekijk onze grote houten plantenbakken en houten bloembakken

Laat je voortuin of achtertuin opvallen met een grote plantenbak van hout! Grote houten plantenbakken en grote houten bloembakken zijn een ware eyecatcher en kunnen voor veel verschillende planten worden gebruikt. Of je nu opzoek bent naar een hoge grote houten plantenbak voor je stokoude olijfboom of naar een lage grote houten plantenbak voor je weelderige bloemen, bij Houtenplantenbak.nl vind je het allemaal! Je leest hieronder meer over de verschillende houtsoorten uit onze collectie en welke maatwerk mogelijkheden er zijn.

De verschillende grote houten plantenbakken

Op Houtenplantenbak.nl vind je naast kleine houten plantenbakken, ook een breed assortiment met grote houten plantenbakken. Onze grote houten plantenbakken verkopen we in twee modellen: vierkant en rechthoekig. Daarnaast kun je kiezen uit 4 houtsoorten:

 • Grote plantenbakken en bloembakken van steigerhout (zowel oud als zwart geïmpregneerd)
 • Grote plantenbakken en bloembakken van Bankirai
 • Grote plantenbakken en bloembakken van Acacia
 • Grote plantenbakken en bloembakken van Douglas

Al onze houten plantenbakken zijn uitsluitend geschikt voor buiten. Zet ze in je tuin, op je balkon of dakterras!

Bekijk alle grote houten plantenbakken

De voordelen van grote houten plantenbakken

Waarom kiezen voor een grote houten plantenbak? Waarom niet! Grote houten plantenbakken bieden buiten voldoende ruimte voor een grotere boom of andere planten. Daarnaast zijn al onze grote houten plantenbakken voorzien van (kleine) pootjes, zodat het water niet onder de plantenbak blijft staan. Tevens zijn alle grote houten plantenbakken voorzien van anti-worteldoek en worden ze met de grootste zorg afgewerkt.

Je hoeft bij een houten plantenbak niet bang te zijn dat je plantenbak in de winter kapot vriest. Ze zijn vorstbestendig. Dit gebeurd soms wel bij bijvoorbeeld stenen plantenbakken die je het hele jaar door in de tuin hebt staan. 

Grote vierkante houten plantenbakken

Onze grote vierkante houten plantenbakken en bloembakken beginnen bij een lengte en breedte van 100 bij 100 cm. De hoogte kan variëren van 40 centimeter tot 80 centimeter. De grote houten plantenbakken staan prachtig in een tuin, maar ook op een bedrijventerrein of naast de ingang van een winkel. De meest populaire formaten van grote vierkante plantenbakken zijn (lengte x breedte x hoogte): 

 • Grote houten plantenbakken vierkant van 100x100x40 cm
 • Grote houten plantenbakken vierkant van 100x100x60 cm
 • Grote houten plantenbakken vierkant van 100x100x80 cm
 • Grote houten plantenbakken vierkant van 120x120x40 cm

Bekijk hier de grote vierkante houten plantenbakken

Grote rechthoekige houten plantenbakken

Onze grote rechthoekige houten plantenbakken en bloembakken hebben een minimale lengte van 100 cm. De hoogte en breedte kan variëren van 20 tot 60 centimeter. De populairste formaten van de grote rechthoekige houten plantenbakken van dit moment zijn (lengte x breedte x hoogte): 

 • Grote plantenbakken hout rechthoekigGrote houten plantenbak rechthoekig van 100x40x40 cm
 • Grote houten plantenbak rechthoekig van 120x40x40 cm
 • Grote houten plantenbak rechthoekig van 150x50x60 cm
 • Grote houten plantenbak rechthoekig van 200x50x60 cm

Grote rechthoekige plantenbakken staan mooi aan de zijkant van bijvoorbeeld je (dak)terras. Wanneer je kiest voor grote, smalle houten plantenbakken en deze vult met hogere beplanting, kun je gelijk de nieuwsgierige ogen van de buren of voorbijgangers weren. Je kunt zo heerlijk privé zitten buiten. Daarnaast kan de beplanting ook meer wind vangen, waardoor je een heerlijk beschut plekje hebt!

Bekijk hier de grote rechthoekige houten plantenbakken

Van welke houtsoort wil je een grote houten plantenbak?

Grote houten plantenbakken en bloembakken zijn bij ons in 4 verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit Acacia hardhout, Bankirai hardhout, oud steigerhout en nieuw (zwart gecoat) steigerhout, zwart douglas hout en naturel douglas hout.

De grote houten plantenbakken in de houtsoorten Bankirai, Douglas en steigerhout maken onze vakmensen zelf. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor een afwijkende maat. Je kunt hier onze maatwerk mogelijkheden bekijken en de gewenste maten invoeren. Heb je een vraag of kom je er niet helemaal aan uit? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder. 

Van Acacia hardhout hebben we alleen een voorraad collectie. Hierbij is het niet mogelijk om te kiezen voor andere maten dan die je in onze collectie vindt. Het voordeel van deze grote houten plantenbakken is dat ze direct uit ons magazijn worden verstuurd. Zo kun je de volgende dag al genieten van je nieuwe houten plantenbakken!

Grote houten plantenbakken met wielen

Bij onze zelfgemaakte houten plantenbakken en bloembakken van de houtsoorten Bankirai, Douglas en steigerhout kun je kiezen voor het toevoegen van wielen. De wielen worden bij deze houten plantenbakken verzonken gemonteerd, zodat je ze niet goed ziet zitten. Je kunt zo de grote plantenbak buiten in de tuin wat makkelijker verplaatsen.

Het toevoegen van wielen is echter alleen mogelijk bij houten plantenbakken tot 100x100x40 cm (lengte x breedte x hoogte). Bij een grotere houten plantenbak bestaat de kans dat de wielen breken door het toenemende gewicht. Wanneer je bijvoorbeeld een grotere houten plantenbak vult met aarde spreek je al snel over een paar honderd kilo aan gewicht. Daarnaast wordt het verrijden van een grotere houten plantenbak ook al lastiger.