Grote houten plantenbakken voor olijfbomen

Je ziet ze steeds meer in de alledaagse tuin; de olijfboom. Deze prachtige mediterrane boom is vanuit de landen rondom de Middellandse Zee naar ons kleine koude landje overgekomen. Olijfbomen houden van warme zomers en kunnen prima tegen langere periodes van droogte. Met onze steeds zachter wordende winters kunnen ze hier prima, mits met een beetje hulp, overleven. Maar, als je een mooie olijfboom op het oog hebt, welke plantenbak of pot is hier dan geschikt voor? We nemen je graag mee in de mogelijkheden van grote houten plantenbakken voor olijfbomen.

Hoe groot moet een houten plantenbak zijn voor een olijfboom?

Olijfbomen kunnen prima in een kleinere ruimte leven, zoals in een houten plantenbak of pot. Het is afhankelijk van je boom hoe groot de houten plantenbak moet zijn. Op de foto’s hieronder zie je olijfbomen in door ons gemaakte steigerhouten plantenbakken. Op de linker foto is een olijfboom geplant in een steigerhouten plantenbak 80x80x80 cm. Op de rechter foto is een olijfboom geplant in een zwarte steigerhouten plantenbak van 60x60x60 cm. Zoals je kunt zien passen de olijfbomen hier prima in!

Olijfboom-experts raden aan om een olijfboom iedere 5 jaar te verpotten naar een grotere plantenbak, zodat hij weer voldoende ruimte heeft om heerlijk verder te groeien.

Bekijk hier alle steigerhouten plantenbakken

Heb je een veel grotere olijfboom? Dan zijn er ook vele grote houten plantenbakken verkrijgbaar! Zo hebben we in onze nieuwe voorraad collectie ‘Falco’ een grote hardhouten plantenbak van 100x100x80 cm. Deze grote houten plantenbak is direct uit voorraad leverbaar, is gemaakt van topkwaliteit hardhout en zorgt voor jaren plezier! Met deze grote houten plantenbak weet je zeker dat jouw olijfboom alle aandacht naar zich toetrekt in de tuin. 

Waarom houten plantenbakken perfect zijn voor olijfbomen

Olijfbomen houden niet van natte wortels. Wanneer je ze plaatst in een grote of kleine houten plantenbak, hoef je hier niet bang voor te zijn! De houten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl laten, ondanks dat ze allemaal standaard zijn voorzien van anti-worteldoek, voldoende water tussen de planken doorlopen na een flinke regenbui.

Grote houten plantenbakken en houten potten geven een mooi landelijk effect aan je tuin, zeker in combinatie met een olijfboom. Zo krijg je direct een heerlijk zomers vakantiegevoel! Zeg nou zelf, wie wil dat nou niet. Via de link hieronder kun je onze gehele collectie houten plantenbakken bekijken, zowel de duurzame hardhouten plantenbakken als de luxe afgewerkte steigerhouten plantenbakken.

Bekijk hier alle houten plantenbakken die geschikt zijn voor olijfbomen