Douglas plantenbak maken of kopen? Kies voor luxe afgewerkte plantenbakken!

Indien je al verschillende elementen van Douglas hout in de tuin hebt, kun je een rustig effect creëren door deze houtsoort ook in andere elementen te laten terugkomen. Zo passen Douglas plantenbakken mooi bij een Douglas schutting of overkapping. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een Douglas plantenbak zelf te maken, maar je kunt ook voor een luxe afgewerkte kant-en-klare Douglas plantenbak kiezen. Bij beide mogelijkheden gaan we je op de goede weg helpen, dus lees snel verder. 

Een Douglas plantenbak zelf maken

Ben je handig en heb je al wat ervaring met het maken van een houten plantenbak? Dan kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met het maken van een Douglas plantenbak.

Om je een eind op weg te helpen met het maken van een Douglas plantenbak hebben wij een ‘Do it yourself’ pagina geschreven. Je vindt hier de 10 stappen die je moet volgen om een simpele Douglas plantenbak zelf te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is het juiste gereedschap en planken van Douglas hout.

Bekijk het stappenplan en maak zelf een houten plantenbak

Geef je tuin een luxe uitstraling met onze Douglas plantenbakken

Douglas plantenbakGa je liever niet zelf aan de slag met het maken van een Douglas plantenbak? Laat ons het werk voor je doen! In onze collectie vind je 16 verschillende Douglas plantenbakken. Deze Douglas plantenbakken variëren van kleine vierkante plantenbakken van 40x40x40 cm tot grote Douglas plantenbakken van 200x50x60 cm.

De Douglas plantenbakken uit onze collectie zijn allen voorzien van anti-worteldoek aan de binnenzijde. Aan de onderzijde van de plantenbak monteren we korte pootjes, zodat de Douglas plantenbak niet met de bodem op de grond staat. Bij een regenbui kan het water zo onder de plantenbak weglopen en kan het hout opdrogen.

Aan de bovenzijde van de Douglas plantenbak monteren we een platte rand, zodat de Douglas plantenbak een luxe uitstraling krijgt.

Bekijk hier de Douglas plantenbakken

Een Douglas plantenbak met wielen, ook dat kan

Het kan fijn zijn om soms de Douglas plantenbak even van zijn plek te rijden, zodat je de tuin kunt veranderen of kunt schoonmaken. Bij de Douglas plantenbakken tot 100x100x40 centimeter is het mogelijk om te kiezen voor de optie 'wielen toevoegen'. Hierbij wordt de bodem iets hoger in de plantenbak gemonteerd, zodat de wielen wegvallen achter de zijkanten. De wielen worden op deze manier verzonken gemonteerd onder de Douglas plantenbak.