De mogelijkheden van houten bloempotten

houten_bloempot

Houten bloempotten geven een natuurlijke en sfeervolle uitstraling aan je tuin. In ons assortiment vind je verschillende soorten, materialen en maten houten bloempotten. Zo heb je veel keuze en is er altijd een perfecte houten bloempot te vinden die bij jouw tuin past. Daarnaast hebben onze houten bloempotten een lange levensduur. Wanneer je kiest voor een houten bloempot, kies je voor een duurzaam product. Wij vertellen je op deze pagina welke verschillende soorten houten bloempotten er zijn en waarom jij er eentje in de tuin zou moeten neerzetten! 

De verschillende soorten houten bloempotten

De houten bloempotten die je vind bij Houtenplantenbak.nl zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Zo heb je houten bloembakken in hardhout (Bankirai en Acacia hout), in twee verschillende soorten steigerhout (nieuw en oud steigerhout) en in Douglas hout. De hardhouten bloempotten geven je tuin een natuurlijke, sfeervolle en luxe uitstraling. Met de steigerhouten bloempotten geef je je tuin een speelse uitstraling.

Luxe hardhouten bloempotten in je tuin

Onze hardhouten bloempotten zijn een ware eye-catcher voor in je tuin. Door het gebruik van Bankirai hardhout hebben de hardhouten bloempotten een natuurlijke en sfeervolle uitstraling. Daarnaast heeft hardhout een lange levensduur: het gaat namelijk tot wel 25 jaar mee!

Doordat de hardhouten bloempotten van Bankirai hardhout worden gemaakt in eigen productie, is er ook maatwerk mogelijk. Je kunt de lengte, breedte en hoogte van een bloempot aanpassen of er eventueel wieltjes onder laten monteren. De hardhouten bloempotten zijn standaard voorzien van pootjes, dus staan niet direct op de grond. Dit zorgt voor een goede afwatering. Het regenwater loopt door de planken door en blijft niet in de bloempot staan.

Bekijk de hardhouten Bankirai bloempotten

De hardhouten bloempotten van Acacia hardhout zijn van het type 'Falco'. Deze hardhouten bloempotten geven je tuin een speels effect. De Falco bloempotten kunnen direct uit voorraad worden geleverd en kun je dus de volgende dag al in huis hebben! Deze bloempotten worden als bouwpakket geleverd. Je hoeft ze alleen in elkaar te zetten met de meegeleverde schroeven en je bent klaar! Alle hardhouten bloempotten zijn voorzien van anti-worteldoek.

Bekijk de hardhouten Acacia bloempotten

Steigerhouten bloempot

Sfeervolle steigerhouten bloempotten in je tuin

In ons assortiment vind je twee soorten steigerhouten bloembakken; oud steigerhout en nieuw steigerhout – zwart geïmpregneerd. Het oude steigerhout wat wij gebruiken voor het maken van onze steigerhouten bloempotten, is echt gebruikt in de bouw. Het oude steigerhout krijgt bij ons dus een tweede leven!

De steigerhouten bloempotten zijn voorzien van een anti-worteldoek. Hierdoor krijgen de wortels van planten geen kans om door de houten bloempotten heen te groeien en voorkom je dus beschadigingen. De steigerhouten bloempotten zijn voorzien van een nette, brede rand.

Ook bij de steigerhouten bloempotten is het mogelijk om te kiezen voor een maatwerk product. Hierbij kun je weer kiezen voor de lengte, breedte en hoogte van de bloempot. Daarnaast kunnen er ook verzonken wielen onder de bloempot worden gemonteerd. Op de foto hiernaast zie je een oud steigerhouten bloempot van 80x80x80 cm met verzonken wielen. Zie jij ze zitten?

Bekijk de steigerhouten bloempotten

Het onderhoud van de houten bloempotten

De hardhouten bloempotten zijn al door ons behandeld. Wel kunnen de hardhouten bloempotten na verloop van tijd grijzig kleuren. Dit maakt voor de kwaliteit van de houten bloempotten niets uit. Vind je dit niet mooi? Dan kun je altijd de hardhouten bloempot licht opschuren en behandelen met een beits.

Onze steigerhout bloempotten zijn nog niet door ons behandeld. Steigerhout kan ook na verloop van tijd wat verkleuren. Om het steigerhout zo goed mogelijk te beschermen tegen weersinvloeden en andere invloeden van buitenaf, kun je deze bloempotten ook licht opschuren en behandelen met een beits. Zo houd je je houten bloempotten zo mooi mogelijk.

Bekijk de houten bloempotten bij onze klanten!

Velen gingen je al voor! Onze klanten hebben diverse houten bloempotten in tuin staan. Benieuwd hoe zij die hebben neergezet? Bekijk onze klantfoto's.