Balkonbakken van hout, net even wat anders!

Wanneer je een balkon of dakterras hebt, heb je geen mogelijkheid om fleurrijke bloemen of vaste planten in de aarde te planten. Om toch het buitengevoel naar je balkon of dakterras te halen, kun je gebruik maken van houten plantenbakken. Wij nemen je graag mee naar de mogelijkheden van houten plantenbakken voor op je balkon of dakterras.

Bekijk alle houten plantenbakken

Houten balkonbakken over de reling

Een van de vragen die we vaker krijgen is de vraag of er houten balkonbakken zijn en of je houten plantenbakken over de reling kunt hangen van je balkon. Houten plantenbakken zijn niet verkrijgbaar als balkonbak. Dit komt omdat een houten plantenbak al snel te zwaar wordt - zeker in combinatie met aarde en planten - om over de reling te hangen. Je kunt er wel voor kiezen om een constructie te laten maken en hierop een houten plantenbak of bloembak te plaatsen.

Daarnaast kun je er voor kiezen om houten plantenbakken aan de zijkant van je balkon te plaatsen. Zo hoef je ze niet over de reling te laten hangen.

Meer privacy? Ook daar zijn houten balkonbakken perfect voor!

Wanneer je dichter bij de begane grond woont of wanneer andere dakterrassen in de omgeving bij jou op je balkon kijken, kan het wenselijk zijn om de nieuwsgierige ogen te weren. Dit kun je doen door smalle hoge houten balkonbakken tegen de reling te plaatsen, zoals hoe onze klant ze op de foto hieronder heeft geplaatst.

Smalle hoge houten balkonbakken in combinatie met hoge beplanting zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van inkijk. Het neemt daarnaast weinig ruimte in en geeft je balkon een natuurlijke look. Hieronder zie je onze 3 favoriete smalle hoge houten balkonbakken.

Met houten balkonbakken geef je jouw balkon of dakterras en natuurlijke en landelijke uitstraling. Wil je liever je balkon een moderne, strakke touch geven? Dan kun je ook kiezen voor polyester balkonbakken.

De voordelen de houten plantenbakken van Houtenplantenbak.nl

Met plantenbakken en bloembakken van hout maak je jouw balkon compleet! Als je handig bent, kun je houten balkonbakken ook zelf maken. Het is een leuk project voor in het voorjaar of in de zomer.

Liever gelijk genieten van een prachtige balkon plantenbak? Kies dan voor een balkonbak uit onze collectie! Waarom?

  • De houten balkonbakken zijn vorstbestendig, je kunt ze dus in de winter prima buiten laten staan.
  • De houten balkonbakken (met uitzondering van de Falco hardhouten plantenbakken) worden door onze vakmensen met uiterste precisie in elkaar gezet en luxe afgewerkt met kleine pootjes en anti-worteldoek aan de binnenzijde .
  • Niet de maat gevonden die je zoekt? Bekijk dan onze maatwerk plantenbakken en voer je gewenste maten in. Je ziet direct de prijs! We kunnen zelfs wielen voor je onder de balkonbak maken.
  • Morgen al een nieuwe hardhouten balkonbak in huis voor de beste prijs? Bekijk onze Falco hardhouten plantenbakken collectie. Deze plantenbakken worden direct uit voorraad geleverd.

Het onderhoud van de houten balkonbak

Je hoeft de houten plantenbakken en bloembakken uit onze collecties niet te behandelen. Hout is een natuurlijk product en het kan voorkomen dat ze verkleuren door de natuurlijke invloeden. Om de kleur van de houten plantenbak mooi te houden kun je er voor kiezen om de balkonbak te beitsen. Liever houten balkonbakken die perfect passen bij de rest? Dan kun je ze natuurlijk ook gewoon verven!